Hoe begin je een webshop

Hoe begin je een webshop

Hoe begin je een Webshop?

Een veelgestelde vraag is ‘hoe begin je een webshop ‘Een webwinkel beginnen is natuurlijk enorm leuk. Bij veel mensen blijft het bij een fantasie omdat gedacht wordt dat het te moeilijk, duur & te technisch is. Uiteraard komt er bij het starten van een webshop wel het een en ander kijken, Maar geen paniek! Hieronder 7 handige tips om van je idee werkelijkheid te maken en zo je eigen webwinkel te starten!

 

Webshop beginnen tip 1: Een goede naam kiezen

Een webshop starten begint bij het begin: Een naam verzinnen. Kies voor een naam dat gelinkt kan worden aan de producten/dienst dat je gaat verkopen. Zorg ervoor dat de naam makkelijk te onthouden is en niet moeilijk te spellen. De naam van je webshop zal ook meestal de domeinnaam (webadres) zijn > www.WEBSHOPNAAM.nl

Webshop beginnen tip 2: Wat ga je verkopen?

Voor een startende ondernemer is het een goede tip om een product/dienst te gaan verkopen waarmee je je kunt onderscheiden. Een webwinkel in de hoofdmarkt ( Smartphones, kleding , gadgets etc) is voor een beginnende webwinkellier moeilijk om de concurrentie bij te blijven. Beter is het om een product of dienst te gaan verkopen in de zogeheten nichemarkt. Hiermee onderscheid je jezelf en valt de concurrentie erg mee ten opzichte van de hoofdmarkt. Later heb je altijd de mogelijkheden om uit te breiden

 

Webshop beginnen tip 3: Webwinkel software kiezen

Bij BonjourWebdiensten willen we het voor u zo eenvoudig mogelijk maken. Als u een webshop wilt beginnen met slechts een paar producten, adviseren wij om een WordPress Pakket met Woocommerce te nemen.  Heeft u wat grotere plannen met een webwinkel? Dan adviseren wij Prestashop.

 

Webshop beginnen tip 4: Vindbaar worden (SEO)

Bijna iedereen kent Google wel. Iedereen die online iets wilt gaan kopen, begint met zoeken in Google. Om klanten aan te trekken ben je dus behoorlijk afhankelijk van de zoekmachine gigant. SEO is helaas geen fluitje van een cent, maar een vak apart. Ook hierbij kan BonjourWebdiensten een goede rol spelen. Om hoog in Google te komen is een goede SEO strategie nodig. Hierin kan je je verdiepen of dit kan je uitbesteden.

 

Webshop beginnen tip 5: Verstuur nieuwsbrieven

Door middel van het versturen van nieuwsbrieven bouw je een relatie op met de klant. Denk bijvoorbeeld aan aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen. Zorg tevens ervoor dat klanten zich tijdens de betaalprocedure kunnen aanmelden voor nieuwsbrief. Met goede nieuwsbrieven blijf je goed in the picture bij je klanten. Blijf je goed onder de aandacht van je klanten? Dan is de kans dat ze terugkomen alleen maar groter. En onthoud: ‘Het vinden van nieuwe klanten is belangrijk, maar het behouden van bestaande klanten is des te belangrijker’.

 

Webshop beginnen tip 6: Maak gebruik van Social Media

Promoot je webwinkel op diverse Social Media kanalen als Twitter, Facebook en Instagram. Social Media is tegenwoordig niet meer weg te denken, en is ideaal om je webshop te promoten. Dit kan je zelf al doen. Beschik je niet over de juiste kennis? Dan kan je Social Media uit laten besteden. BonjourWebdiensten kan ook deze zorgen uit handen nemen.

 

Webshop beginnen tip 7: Volg de trends

Internet is een dynamische omgeving waarin steeds nieuwe ontwikkelingen langs komen. Als je een webwinkel wilt beginnen, zal je de ontwikkelingen in jou branche op de voet moeten volgen. Als je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen jou branche, kun je eenvoudig en snel inspelen op de laatste trends. Hierdoor zal de traffic naar je webshop up2date blijven.

 

 

 

By |2017-05-10T13:02:05+00:00februari 15th, 2017|Geen onderdeel van een categorie, Tips, webshops|Reacties uitgeschakeld voor Hoe begin je een webshop
error: Content is beschermd.